Provincie Limburg

Grootkeukenmedewerker

3de jaar, 4de jaar, 5de jaar (BuSO)

Eet gezond en lekker.
Kook voor anderen.

Wat leer je voor je beroep? 

  • gerechten helpen voorbereiden
  • ingrediënten snijden als een professional
  • dresseren van borden
  • meewerken in de afwaskeuken en het wasgoed verzorgen
  • je keuken hygiënisch proper houden
  • voedselveiligheid heeft voor jou geen geheimen meer

Wat leer je over veiligheid? 

  • je leert veilig werken in de keuken
  • je leert de regels om veilig voedsel te bereiden
  • je leert voedsel labelen 

Waar kan je aan het werk? 

  • bedrijfsrestaurants
  • cateringbedrijven
  • hotels en restaurants
  • ziekenhuiskeukens
  • keukens rusthuizen

lessentabel 2, 3, 4, 5 en 6de jaar

totaal aantal uren per week

32

algemene en sociale vorming

7

levensbeschouwing

2

sport

2

bgv horeca

21-22